Spiga

Чому створювати українські проекти - перспективно.


Авторитетні компанії та спеціалісти в галузі інтернет-бізнесу рекомендують запускати інтернет-проекти на російській мові. Грунтуючись на тому, що основні трафікогенеруючі пошукові системи, рейтинги, моніторинги та портали - російські. Проте тенденція змінюється.

Яскравим прикладом став проект http://connect.ua/, який швидко досяг поділки 300 тис. учасників, забравши україномовну аудиторію у московських однокласників та вконтакті.

Пошукові системи Гугл та Яндекс чудово володіють українською. З іншого боку російськомовним проектам важко конкурувати по ключовим словам з московським комерційними проектами.

Переваги українських проектів:


  • Рекламні кампанії - дешевші;
  • Seo-оптимізація по пошуковим словам менш конкурентна;
  • Українська мова, відсіває іноземців;

Приклад.

Нещодавно проводили рекламну кампанію по евакуатору в Західній Україні в Дірект.Яндекс та АдВорд.Гугл. Ключові слова "эвакуатор" та "евакуатор". Українські оголошення практично не мають конкуренції і рекламна кампанії можна провести за 30 коп за слово.

Так їх ніхто не читає!

Відповідь візьмемо у Вікіпедіїі розділ "Мовний склад населення".

Згідно з переписом населення 2001 року її вважають за рідну 67,5 % населення України, що на 2,8 % більше, ніж за даними перепису 1989 року. Однак, 29,6 % населення визначили за рідну російську мову.

Так яка ж мова буде профілюючою в УАнеті...
Цікаво:
Украинский Интернет русскоязычен на 80%

0 коммент.:

Дописати коментар